Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

κρεμ καραμελέ με καραμέλα γάλακτος( dulce de leche)

Υπάρχει καλύτερη συνοδεία για τον απογευματινό καφέ; Πιο καραμελένια γεύση κρέμας δεν γίνεται... Απλά υπέροχη...




Υλικά:
για τη καραμέλα

3οογρ. ζάχαρη
150γρ. νερό


για τη κρέμα με καραμέλα γάλακτος:
350γρ. γάλα
350γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά(μπορείτε να τη παραλείψετε και να βάλετε μόνο γάλα)
1 καραμέλα-μαρμελάδα γάλακτος (στα μεγάλα super market, στα ράφια με τις μαρμελάδες)
ή εναλλακτικά βράστε ένα ζαχαρούχο γάλα για 2 ώρες)
8 κρόκοι
4 αυγά ολόκληρα


Ετοιμάστε πρώτα τη καραμέλα. Σε μια κατσαρόλα βράστε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα. Αδειάστε το μείγμα αμέσως σε μια φόρμα ή σε ένα βαθύ πυρέξ.
Ετοιμάστε τη κρέμα. Βάλτε να ζεσταθεί το γάλα μαζί με τη κρέμα γάλακτος χωρίς να βράσει.
Χτυπήστε τα αυγά μαζί με τους κρόκους και ρίξτε τους μέσα στο γάλα. Ρίξτε και τη καραμέλα γάλακτος και ανακατέψτε το μείγμα καλά. Αδειάστε μέσα στη φόρμα πάνω από τη καραμέλα.Τοποθετήστε τη φόρμα ή το πυρέξ μέσα σε ένα άλλο ταψί μεγαλύτερο γεμισμένο με νερό και ψήστε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 45-50 λεπτά ή έως ότου σταθεροποιηθεί η κρέμα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τρυπήστε τη κρέμα κι αν βγει στο μαχαίρι καραμέλα είναι έτοιμη. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, παγώνουμε στο ψυγείο, αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε. Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου