Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Λικέρ λεμόνι




Μετά από πολλά πειράματα για το καλύτερο λικέρ λεμονιού κατέληξα στο limoncello του Παρλιάρου. Πραγματικά τέλειο, απίστευτη γεύση, λιγουλάκι δυνατό αλλά πολύ ιδιαίτερο. Κι αφού οι λεμονιές φέτος ήταν στο φόρτε τους αποφάσισα να τα αξιοποιήσω φτιάχνοντας σπιτικό λικέρ, ροζ λεμονάδα, γλυκό λεμόνι(συνταγές λίαν συντόμως) κλπ.

Υλικά:
4 λεμόνια μεγαλούτσικα
750ml βότκα (εγώ λόγω καταγωγής αντικατέστησα ένα μέρος της βότκας με τσικουδιά και το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό. π.χ 250ml τσικουδιά ή τσίπουρο και 500ml βότκα)
3/4 κούπας ζάχαρη(150gr)

Για το σιρόπι:
3/4 κούπας νερό(150gr)
3/4 κούπας ζάχαρη συν 2 κουταλιές της σούπας(170gr)

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα λεμόνια (προσοχή να είναι ακέρωτα) καθαρίζουμε τις φλούδες χωρίς να παίρνουμε το άσπρο μέρος γιατί πικρίζει, τις βάζουμε στο multi μαζί με τη ζάχαρη κα τα πολτοποιούμε καλά. Ρίχνουμε και τη βότκα και ανακατεύουμε. Το τοποθετούμε μέσα σ'ενα βαζάκι ή μπουκάλι καλά κλειστό και το "ξεχνάμε" για 4 μέρες σε δροσερό μέρος.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράζουν για 2 λεπτά. Αφού κρυώσει πολύ καλά σουρώνουμε το ξεχασμένο μπουκάλι(με τη βοήθεια ενός τουλπανιού ή με το σουρωτήρι και λίγο τούλι από μπομπονιέρα) και το βάζουμε κι αυτό μέσα στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και έτοιμο. Η ποσότητα των υλικών βγάζει 2 μπουκάλια της φωτογραφίας.
Στην υγειά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου