Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Μπισκοτάκια πρέσας





Φανταστικά μπισκοτάκια πρέσας, αφράτα, τραγανά με βουτυρένια απίθανη γεύση!
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι η ειδική συσκευή (πρέσα) που θα προμηθευτείτε από μαγαζί με εργαλεία ζαχαροπλαστικής ή από μεγάλο supermarket.




Υλικά:
  • 1 1/2 κούπα βούτυρο τύπου soft
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 αυγό
  • 3 1/2 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) περίπου


  • Χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Στο μεταξύ κοσκινίστε το αλεύρι με τις βανίλιες και to αλάτι.
    Προσθέστε το αυγό στο μείγμα με το βούτυρο και λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι, συνεχίστε το χτύπημα σε μικρή ταχύτητα, μέχρι να πετύχετε μια ζύμη πολύ μαλακιά αλλά να μην κολλάει στα χέρια σας.
    Βάζετε τη ζύμη λίγη λίγη μέσα στη πρέσα και χρησιμοποιείστε όποιο σχήμα σας αρέσει. Κάθε φορά που γεμίζετε τη πρέσα μπορείτε να βάζετε άλλο σχήμα.


    Σε αβουτύρωτο ταψί βάζετε τη πρέσα κάθετα και πατώντας τη, αραδιάστε μπισκότα παντού. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά.
    Αφήστε τα να κρυώσουν και ξεκολλάνε πολύ εύκολα.
    Είναι τέλεια και αρέσουν πολύ στα παιδιά, όχι μόνο να τα τρώνε αλλά να τα φτιάχνουν κιόλας!!

    2 σχόλια:

    1. Καλώς σε βρήκα!!!
      Υπέροχο το blog σου!
      Πανέμορφες παρουσιάσεις, ενδιαφέρον συνταγές!!

      Τα μπισκοτάκια αυτά είναι από τα αγαπημένα μου!
      Eva

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Εύα,καλωσόρισες στο κουζινάκι μου! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
      Και οι δικές σου συνταγές είναι υπέροχες, σε παρακολουθώ πολύ καιρό. Συνέχισε έτσι!

      ΑπάντησηΔιαγραφή