Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

banoffee

Καλή μας χρονιά! Με υγεία. Πάνω απ' όλα υγεία. Και με καλές συνταγές , δημιουργικές και νόστιμες! Το banoffee το είχα ξεχάσει. Tο θυμήθηκα όταν βρήκα ένα ζαχαρούχο γάλα στο ντουλάπι. Και τι το έκανα? Μια εκπληκτική τάρτα, πολύ εύκολη, πεντανόστιμη που θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια... Θυμάστε τις καραμέλες γάλακτος που τρώγαμε μικροί? Αυτή τη γεύση έχει το γλυκό αυτό! Φτιάξτε το, σίγουρα θα σας αρέσει!


Υλικά:
  • 1 με 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα (ή για μεγαλύτερη ευκολία αγοράστε έτοιμη καραμέλα ή μαρμελάδα γάλακτος bone maman απο το supermarket)
  • 3-4 μπανάνες
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 400γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας(εγώ βάζω βουτύρου,digestive,σοκολάτας)
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
  • 400γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια

Κατ' αρχήν ετοιμάστε τη καραμέλα γάλακτος. Βράστε σε κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα όπως είναι κλειστό, με νερό που να τα σκεπάζει για 2 ώρες.


Συμπληρώστε νερό όταν χρειάζεται. Αφήστε το κρυώσει πολύ καλά. Προσοχή! Μην τολμήσετε να το ανοίξετε αν δεν περάσουν τουλάχιστον 5-6 ώρες αλλιώς κινδυνεύετε.

Εγώ βράζω όσα ζαχαρούχα χωράει η κατσαρόλα μου και τα διατηρώ στο ψυγείο και 6 μήνες. Και όταν βιάζομαι και δεν έχω χρόνο αγοράζω έτοιμη μαρμελάδα γάλακτος από το supermarket και είναι ακριβώς το ίδιο.
Αφού έχετε έτοιμη τη καραμέλα, αλέστε τα μπισκότα σε σκόνη, ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη να πάει παντού και βάλτε το μείγμα σε φόρμα ανοιγόμενη ή σε πυρέξ.
Απλώστε τη καραμέλα γάλακτος από πάνω, βάλτε όση ποσότητα θέλετε, κόψτε τις 3 μπανάνες σε ροδέλες και βάλτε τις σε στρώσεις πάνω από τη καραμέλα.
Τέλος χτυπήστε σε άγλυκη σαντιγί τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια. Βάλτε τη πάνω από τις μπανάνες και γαρνίρετε με λίγο καραμέλα γάλακτος και λίγες μπανάνες για διακόσμηση. Απολαύστε το παγωμένο μετά από 5 -6 ώρες. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου