Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Παγωτό γιαούρτι με σιρόπι βύσσινο



Τα παγωτά είναι το must γλυκό κάθε εποχής. Έχουμε σχεδόν πάντα στη κατάψυξη. Γιατί όπως λέει ένας φίλος άλλο γλυκό κι άλλο παγωτό... Είναι δύο διαφορετικά πράγματα...
Φτιάχνω πολλά παγωτά. Με διάφορες γεύσεις, με διαφορετικούς τρόπους. Με κρόκους, με ερμολ, με ζελατίνη και κρέμα γάλακτος κλπ. Θα ξεκινήσω να σας δείξω τον πιο απλό τρόπο παρασκευής παγωτού και τον πιο απλό και τις επόμενες μέρες τους υπόλοιπους τρόπους.
Πάμε τη συνταγούλα.

Υλικά:
1 κουτί φυτική σαντιγί σε τενεκεδάκι (ermol ή creamy morfat)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί εβαπορέ

Αυτή είναι η βασική συνταγή του παγωτού που και σκέτο είναι υπέροχο... Για το παγωτό γιαούρτι με βύσσινα θα χρειαστείτε επιπλέον:

3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό ( από 3% λιπαρά και πάνω)
σιρόπι από βύσσινο
κομματάκια από βύσσινο γλυκό του κουταλιού

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ τη φυτική κρέμα μέχρι ν' αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ σταδιακά συνεχίζοντας το χτύπημα για 5' σε δυνατή ταχύτητα. Το παγωτό σας είναι έτοιμο. Το βάζετε σε μεταλλικό σκεύος και το τοποθετείτε στη κατάψυξη να μισοπήξει για 2 ώρες περίπου. Το βγάζετε και το χτυπάτε πάλι στο μίξερ ν' αφρατέψει. Με αυτό το τρόπο θα πετύχετε το παγωτό σας να μην κάνει τους ενοχλητικούς κρυστάλλους. 'Οσες φορές επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τόσο πιο αφράτο και κρεμώδες θα γίνει το παγωτό σας.
Για το παγωτό γιαούρτι στο στάδιο που ανακατεύετε τα γάλατα, ρίχνετε και το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα. Αφού επαναλάβετε τη διαδικασία βάλε-βγάλε από την κατάψυξη για 2-3 φορές ή και περισσότερες αν έχετε χρόνο, στο τελευταίο χτύπημα προσθέστε το σιρόπι και ανακατέψτε μ' ένα μαχαίρι να κάνει "νερά". Προσθέστε και τα κομματάκια από το βύσσινο εδώ κι εκεί. Το αφήνετε να παγώσει αρκετές ώρες και το σερβίρετε αφού το αφήσετε 5' λεπτά έξω από την κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου