Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η πιο αφράτη ζύμη για σπιτική pizza

Από τις πιο νόστιμες ζύμες για σπιτική αφράτη pizza. Η συνταγή είναι από τις συνταγές της παρέας και ήθελα πολύ καιρό να τη φτιάξω. Το μυστικό της? Η sprite...



Υλικά:
1 κουτάκι sprite (330ml)
1 ποτήρι νερό χλιαρό(330ml)
1 κύβο μαγιά νωπή
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις(ίσως λίγο περισσότερο)
1 κουταλάκι αλάτι
3/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο



Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και περιμένετε να αφρίσει. Στο κάδο του μίξερ ρίξτε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη sprite. Ανακατέψτε και ρίξτε σταδιακά το αλεύρι, το αλάτι, και το λάδι σιγά σιγά, μέχρι να επιτύχετε μια ζύμη μαλακιά αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήστε το σκεπασμένο για μισή με μία ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ανοίξτε φύλλο στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο και βάλτε ό,τι γέμιση επιθυμείτε. Δεν χρειάζεται να το αφήσετε να φουσκώσει άλλο, φουσκώνει στο ψήσιμο.
Είναι μούρλια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου