Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

quiche lorraine (κις λορεν)



Τριφτή νοστιμότατη ζύμη με υπέροχη γέμιση... Έχει τις θερμίδες της αλλά αξίζει...


Υλικά:
1 ζύμη κουρού(από το supermarket)
2 αυγά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8-10 φέτες μπέικον σε κομματάκια
1 1/2 κούπα τυριά διάφορα τριμμένα (σας προτείνω καπνιστό μετσοβόνε με γραβιέρα Κρήτης ή κασέρι Μυτιλήνης με ένταμ)
1 κρέμα γάλακτος των 250γρ.




Αλείψτε με λίγο βούτυρο τη ταρτιέρα και βάζετε τη ζύμη κουρού. Κόβετε τα πλαϊνά που περισσεύουν και με το πιρούνι κάντε τρύπες στη ζύμη για να φύγει ο αέρας.
Ψήστε τη βάση για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στο μεταξύ ετοιμάστε στη γέμιση. Σοτάρετε το μπέικον μαζί με το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά, ρίξτε τη κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και τα τριμμένα τυριά.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά και ρίξτε τα αυγά αφού τα χτυπήσετε λίγο.
Βγάλτε τη ταρτιέρα από το φούρνο και ρίξτε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη. Τοποθετείστε ξανά τη ταρτιέρα στο φούρνο και ψήστε για 35 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα τυριά.
Καλή σας όρεξη!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου