Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

Αφράτα μπιφτεκάκια γαλοπούλας

Πολύ νόστιμα, διαιτητικά, πανεύκολα και κυρίως αφράτα μπιφτεκάκια! Μπορείτε να τα κάνετε με ό,τι κιμά θέλετε, θα γίνουν εξίσου νόστιμα απλά εμείς από την ημέρα που αντικατέστησα τον μοσχαρίσιο κιμά με κιμά από στήθος γαλοπούλας φτιάχνω μόνο αυτά. Τόσο πολύ μας άρεσαν! Μην ανησυχείτε "στεγνά" δεν βγαίνουν σίγουρα. Ακολουθείστε τη συνταγή και θα δείτε.

Υλικά:
για 16 μπιφτέκια
1 κιλό κιμά από στήθος γαλοπούλας ή άλλο κιμά της αρεσκείας σας
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο σε νερό
ή
4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
1 ντομάτα ώριμη τριμμένη κι αυτή στο τρίφτη
1 αυγό
2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή ξερό
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ (ναι, ναι κάνει τη διαφορά)
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
αλάτι
πιπέρι
ελάχιστο κύμινο


Εκτέλεση:

Σε μια λεκανίτσα βάζετε όλα τα υλικά μαζί. Προσοχή, το μουσκεμένο ψωμί δεν το στίβετε πολύ, να μείνει με αρκετό νεράκι. Ζυμώστε τον κιμά για 5' και βάλτε τον για 1 ή και παραπάνω ώρες στο ψυγείο να δέσουν τα μυρωδικά μεταξύ τους.



Πλάστε μπιφτεκάκια μέτριου μεγέθους και ψήστε τα στη σχάρα, στο grill με λίγο λαδάκι ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Δεν χρειάζονται πολύ ώρα ψήσιμο για να παραμείνουν ζουμερά. Δοκιμάστε τα, είναι εγγυημένα πολύ νόστιμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου