Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Μοναδικό μπισκοτογλυκό με φράουλες. Να σας κεράσω;

Πλούσια γεύση μπισκότου και σοκολάτας γάλακτος. Τραγανό μπισκότο, μοναδική γεύση σοκολάτας, δροσερή φράουλα. Φυσικά η φράουλα μπορεί να παραλειφθεί. Είναι σαν το κορμό σοκολάτας που όλοι ξέρουμε αλλά πιο νόστιμο...

Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 βούτυρο ή μαργαρίνη των 250gr
2 κουβερτούρες σοκολάτας γάλακτος ή απλή κουβερτούρα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 ποτήρι νερό μεγάλο
5 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
1 σφηνάκι λικέρ φράουλας ή ρούμι ή κονιάκ

για την επικάλυψη:
1 τενεκεδάκι φυτική κρέμα (ερμόλ)
3/4 κούπας γάλα φρέσκο
νιφάδες ή τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα
1/2 κεσεδάκι φράουλες

Εκτέλεση:

Σπάσtε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια Σε μία κατσαρόλα, λιώστε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο ή τη μαργαρίνη μαζί με τη κουβερτούρα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη 3-4 κουταλιές αλλά εγώ δεν βάζω γιατί έχουν ήδη ζάχαρη τα μπισκότα. Ανακατέψτε το κορν φλαουρ στο κρύο ποτήρι νερού να διαλυθεί και ρίξτε το κι αυτό στη κατσαρόλα. Τέλος το γάλα και ανακατέψτε ζωηρά για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα και να κάνει φουσκάλες. Όταν κάνει φουσκάλες είναι πλέον έτοιμη. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 15-20 λεπτά πριν βάλετε τα μπισκότα και το αλκοόλ. Αν δεν το αφήσετε να κρυώσει και ρίξετε τα μπισκότα αμέσως θα μαλακώσουν και το αποτέλεσμα δεν θα είναι τραγανό. Στο μεταξύ ετοιμάστε την επικάλυψη. Χτυπήστε τη φυτική κρέμα με το γάλα για 5' να διπλασιαστεί σε όγκο. Πλύνετε τις φράουλες και κόψτε τις στη μέση ή στα τέσσερα. Απλώστε το μείγμα με τα μπισκότα σ' ένα πυρέξ και από πάνω τη σαντιγί σε λεπτό στρώμα. Γαρνίρετε με τις νιφάδες σοκολάτας ή τη τρούφα και τις φράουλες. Αφήστε το στο ψυγείο να παγώσει αρκετές ώρες (αν αντέξετε βέβαια...)
Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο: