Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Σπιτικό παγωτό με oreo cookies


Μοναδικό παγωτό βανίλια με τη προσθήκη μπισκότων oreo. Ο τρόπος παρασκευής του παγωτού είναι διαφορετικός από το παγωτό γιαούρτι που σας έδειξα, λιγουλάκι δύσκολος αλλά εγγυημένα η γεύση είναι υπέροχη. Γνήσια γεύση παγωτού, αφράτο και πλούσιο λόγω των κρόκων αυγού. Μαλακό σαν κρέμα, όλοι θα νομίζουν ότι το αγοράσατε από ζαχαροπλαστείο! Και πιστέψτε με, η γεύση δεν συγκρίνεται με το έτοιμο αφού περιέχει δικά σας υλικά σίγουρα πιο φρέσκα και αγνά. Η συνταγή είναι από το realfood.

Υλικά:
1 κούπα νερό
1/3 κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη( τη βρίσκετε στο super market)
8 κρόκους
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου με άρωμα βανίλιας( για βράσιμο)
1 κούπα γάλα εβαπορέ ζεστό
4 κούπες κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
16 μπισκότα oreo cookies (200gr) σε κομματάκια


Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και βράστε τα, ώσπου να σχηματιστεί σιρόπι περίπου για 7 λεπτά. Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα, χωρίς να ζεστάνετε το μάτι, χτυπήστε τους κρόκους με τη σκόνη από το άνθος αραβοσίτου και προσθέστε το γάλα, το σιρόπι και τις 2 από τις 4 κούπες κρέμα γάλακτος. Ζεστάνετε το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να αρχίσει να πήζει, χωρίς όμως να βράσει.
Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε τη κρέμα να κρυώσει Προσθέστε τη βανίλια και βάλτε το μείγμα σε μεταλλικό κουτί στη κατάψυξη για 2 ώρες περίπου να πήξει. Βγάλτε το, αφήστε το να μαλακώσει 15'-20' και χτυπήστε το στο μίξερ με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ώσπου να αφρατέψει. Ξαναγυρίστε το στη κατάψυξη Μετά από 2 ώρες επαναλάβετε τη διαδικασία. Όσες φορές επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή τόσο πιο λείο και αφράτο θα γίνει το παγωτό.
Την τελευταία φορά που θα το χτυπήσετε, προσθέστε στο μείγμα τα σπασμένα oreo cookies. Διατηρήστε το στη κατάψυξη έως και 1 μήνα. Πριν το σερβίρετε αφήστε το εκτός κατάψυξης για 15 λεπτά.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου