Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Ζαμπονοτυρόπιτα light



Εύκολη πίτα σχετικά με λίγα λιπαρά. Μπορείτε να βάλετε τυρί της προτίμησης σας αλλά και να προσθέσετε κι άλλα υλικά που επιθυμείτε. Εγώ προτίμησα τυριά και ζαμπόν με λίγα λιπαρά και η γεύση είναι τέλεια. Τρώγεται και κρύα, είναι εξίσου καλή.

Υλικά:
για 8 μεγάλα κομμάτια
1 πακέτο ζύμη κουρού από το super market σε θερμοκρασία δωματίου
6-8 φέτες ζαμπόν με λίγα λιπαρά ή γαλοπούλα ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας σε κομματάκια
400gr τυριά κίτρινα με λίγα λιπαρά ανακατεμένα (arla, λογάδι Ήπειρος, milner κλπ) ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί έχετε στο ψυγείο
1 αυγό και ένα ασπράδι
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ ελαφρύ ή φρέσκο ελαφρύ
πιπέρι

Εκτέλεση:
Σ' ένα πυρέξ ή ταψί μικρό τοποθετείτε το ένα κομμάτι της ζύμης κουρού αφού το αλείψετε με ελάχιστο λαδάκι. Βάζετε τα τριμμένα τυριά, το ζαμπόν, το πιπέρι και τα στρώνετε να πάνε παντού.



Βάλτε και το άλλο φύλλο της ζύμης και κλείστε τα πλαϊνά με τα δάχτυλά σας. Κάντε αρκετές τρύπες με ένα κοφτερό μαχαίρι σε όλο το πάνω μέρος της πίτας. Χτυπήστε το αυγό, το ασπράδι και το γάλα και περιχύστε τη πίτα, να μπει μέσα από τις τρύπες.



Ψήστε σε προθεμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 45'-50'. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε 5 λεπτά να κρυώσει. Καλή σας όρεξη!

1 σχόλιο: