Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Παγωτό(σεμιφρέντο) νουτέλα με 3 μόνο υλικά!


Το πιο εύκολο και απολαυστικό παγωτό-σεμιφρέντο που δοκιμάσατε ποτέ! Μόνο με 3 υλικά και σε χρόνο μηδέν! Σε χρόνο μηδέν το τρώτε κιόλας...


Υλικά:

1 κρέμα γάλακτος 500γρ. με όλα της τα λιπαρά
1 συσκευασία νουτέλα σε μεγάλο βαζάκι
2 ασπράδια αυγού(το κάνουν αφράτο)


Χτυπάτε στο κάδο του μίξερ τη κρέμα γάλακτος να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Ρίχνετε τη νουτέλα και τα ασπράδια αυγού και συνεχίζετε απαλά το χτύπημα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζετε στη κατάψυξη κατά προτίμηση σε μεταλλικό σκεύος για 4-5 ώρες και απολαύστε το! Δεν κάνει καθόλου κρυστάλλους γιατί η υφή του είναι σαν ημικατεψυγμένο(semifreddo).



tip:
Μπορείτε με ακριβώς την ίδια διαδικασία να αντικαταστήσετε τη νουτέλα με μαρμελάδα της προτίμησής σας.

8 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια!!Οι συνταγές σου είναι ευφάνταστες, πανεύκολες και πεντανόστιμες.Συνέχισε έτσι. Έφτιαξα τη συγκεκριμένη συνταγή παγωτού με μερέντα, ήταν πολύ γευστικό, αλλά η γεύση ήταν πιο μεστή, με τη νουτέλα πιο αέρινη. Μπράβο και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Έχεις δίκιο, η νουτέλα είναι πιο ρευστή γι'αυτό το αποτέλεσμα είναι πιο αέρινο!

      Διαγραφή
  2. Kαλησπέρα σας.Εξαιρετική η συνταγή.Μακράν η καλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουζινάτσι οι συνταγές σου είναι ποιήμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ πολύ! Καλωσόρισες στη παρέα μας!

      Διαγραφή
  4. μμμ ... λαχταριστο παγωτο!!! μια διευκρινιση, ποσα γρ nutella?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φαίνεται πολυ καλο...θα το φτιαξω οπωσδήποτε κ θα σας πω τις εντυπώσεις μου...υπάρχει πρόβλημα αν χρησιμοποιήσω φυτική σαντιγύ τύπου Vegetal cream?
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή