Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Σoυπίτσα χειμωνιάτικη(goulasch soup)

Μια σουπίτσα όνειρο! Γευστική, υγιεινή,γεμάτη βιταμίνες και χρώμα!


Υλικά:
750γρ. κρέας μοσχαρίσιο χωρίς κόκκαλο(χτένι, ποντίκι, σιδηρόδρομος ή άλλο)
3-4 πατάτες
3-4 καρότα
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κολοκύθι (προαιρετικά)
λίγο λάδι
2-3 κλωρανάκια σέλινο(χωρίς τα φύλλα)
2-3 κουταλάκια πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή αν έχετε
αλάτι
πιπέρι
νερό 1 λίτρο και παραπάνω



Κόβουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε μικρά κομματάκια-κυβάκια. Θέλει λίγο κόπο και χρόνο αλλά θα αποζημιωθε τε στο τέλος.
Ρίχνετε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και σωτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Ρίξτε μέσα τη πάπρικα και ανακατέψτε καλά μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να πάρει κόκκινο χρώμα το λάδι. Ρίξτε και το κρέας και ανακατέψτε πάλι. Ρίξτε το νερό αφήστε να βράσει για 20-25 λεπτά. Προσθέστε νερό αν χρειάζεται και ρίξτε και τα υπόλοιπα υλικά,αλατοπιπερώστε και βράστε για 15-20 λεπτά ακόμη. Η σουπίτσα έχει αυτό το υπέροχο κόκκινο χρώμα από τη πάπρικακαι είναι super σε γεύση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου