Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Παστίτσιο με λαζάνια


Λαχταριστό, πεντανόστιμο και εύκολο παστίτσιο με λαζάνια πλατιά.


Υλικά:
1 πακέτο λαζάνια πλατιά (δεν θα τα χρειαστείτε όλα)
1 κούπα τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας (μοτσαρέλα, γκούντα, ένταμ, κλπ)

για το κιμά:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
ελαιόλαδο
2/3 της κούπας ντομάτα κονκασέ ή φρέσκια στο τρίφτη ή χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι κι ένα φύλλο δάφνης
λίγο νερό

για τη μπεσαμέλ:
1 και 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο προαιρετικά
2 κρόκους
1/3 της κούπας τριμμένο κεφαλοτύρι ή πεκορίνο


Ετοιμάστε πρώτα το κιμά. Σωτάρετε στο ελαιόλαδο το κιμά μαζί με το κρεμμύδι μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα. Ρίχνετε τη ντομάτα και ανακατεύετε. Προσθέστε το νεράκι (όχι πολύ) και τα μυρωδικά και αφήστε να βράσει για 20-25 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάστε τη μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα κρύο και προσθέστε το κορν φλαουρ. Ανακατέψτε καλά με σύρμα και βάλτε το γάλα να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Ρίξτε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το βούτυρο. Σε λίγα λεπτά το γάλα θα αρχίζει να πήζει και όταν κοχλάσει, είναι έτοιμη η μπεσαμέλ. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά, ρίξτε και ανακατέψτε τους κρόκους και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Σε ευρύχωρο πυρέξ ή ταξί, βάλτε κάτω 2 κουταλιά της σούπας μπεσαμέλ. Τοποθετείστε σε σειρά τα λαζάνια όπως είναι ωμά να γίνει μια στρώση. Συνεχίστε με μια στρώση κιμά, αντίστοιχα μπεσαμέλ, τυριά, λαζάνια σε σειρά, κιμά, μπεσαμέλ, τυριά μέχρι να τελειώσετε με τα τυριά. Προσπαθηστε να κανετε λεπτές στρώσεις.
Ψήστε σε πποθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει .









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου