Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Κροκέτες μπακαλιάρου σε κουρκούτι μπύρας με σως ταρτάρ


Ψαράκι σήμερα... Νόστιμο, υγιεινό και συνοδευόμενο από φανταστική σος ταρτάρ.


Υλικά:
4-5 φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένο (ή παστό αλλά πρέπει να τον ξαρμυρίσετε πολύ καλά)
χωρίς πέτσες και κόκαλα

για το κουρκούτι:
1/2 κουτάκι μπύρα ( ή ανθρακούχο νερό)
2/3 της κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά λάδι

λάδι για το τηγάνισμα


Για τη σος ταρτάρ:
1 κούπα μαγιονέζα
2 κουταλιές αγγουράκια πίκλες
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι λιωμένο κρεμμύδι
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη(προαιρετικά)


Ετοιμάστε το κουρκούτι. Κοσκινίστε το αλεύρι σ' ένα μπολ και κάντε στη μέση μια λακουβίτσα. Ρίξτε το λάδι και τη μπύρα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε έναν ομοιόμορφο χυλό. Κόψτε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε μικρά κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από σπιρτόκουτο.
Πάρτε ένα ένα τα κομμάτια βουτήξτε τα στο χυλό και έπειτα σε μπόλικο καυτό λάδι. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθούν.
Ετοιμάστε τη σος ταρτάρ. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!











για τη σως ταρτάρ
1 κούπα μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι λιωμένο
χυμό από μισό λεμόνι ή όσο σας αρέσει
2 κουταλιές της σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
7-8 αγγουράκια τουρσί σταγγισμένα και ψιλοκομμένα
λίγο αλατι
προεριατικά λίγη κάππαρη ψιλικομμένη


Αποψύχετε το μπακαλιάρο και το κόβετε σε κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από ένα σπιρτόκουτο.
Ετοιμάζετε το κουρκούτι. Ανακατεύετε τη μπύρα με το αλέυρι μέχρι να γίνει ενας αραιός χυλός. Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι. Ρίχνετε και το αλάτι και το πιπέρι μέσα στο κουρκούτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου