Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Το καλύτερο πρωινό, δεκατιανό και σνακ για όλες τις ώρες!


Υλικά:
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ αλεύρι για τσουρέκια δυνατό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
15γρ. μαγιά νωπή ή 1/2 φακελάκι μαγιά ξερή
1 και 1/2 ποτήρι νερό κρύο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Μπόλικο σουσάμι για πασπάλισμα


Διαλύστε τη μαγιά σε λίγο από το νερό της συνταγής και περιμένετε 10 λεπτά να αφρίσει.
Βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα.
βάλτε να ξεκουραστεί το ζυμάρι για 10 λεπτά και χτυπήστε το πάλι σε δυνατή ταχύτητα.
Πλάστε λεπτά μπαστουνάκια και κλείστε τα σε κύκλο. Φτιάξτε ένα ζαχαρόνερο, σε 1 λίτρο νερό κρύο διαλύστε 30 γρ. ζάχαρη και βουτήξτε μέσα ένα ένα τα κουλούρια. Πασπαλίστε γύρω γύρω με σουσάμι και βάλτε τα σε λαδόκολλα για 30 λεπτά. Ψήνετε στους 220 βαθμούς σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 12 με λεπτά.



1

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα ! χθες έφτιαξα την συνταγή , δυστυχώς χωρίς επιτυχία. Θέλω, αν γίνεται δύο διευκρινήσεις: όταν λες ποτήρι νερού, πόσα μλ χωράει το ποτήρι που χρησιμοποιείς. Και επίσης, το νερό το βάζεις όλο και το απορροφά η ζύμη σιγά σιγά όσο αναπτύσεται η γλουτένη ή βάζεις μόνο "οσο σηκώνει" ? Και μια ακόμα ερώτηση : βάζεις μία κουταλιά της σούπας αλάτι ;
    Θα ήθελα πολύ να τα δοκιμάσω ξανά, αν με βοηθήσεις με τις απαντήσεις σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, το ποτήρι του νερού είναι συνήθως 250ml. Το παίρνει

    όλο. Προσοχή να είναι κρύο,είναι σημαντικό όπως και να ξεκουραστεί το ζυμάρι πριν το ξαναζυμωσεις. Το αλάτι είναι μια κουταλιά της σούπας,αν θες βάλε λιγότερο. Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή