Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Παγωτό Χριστουγέννων (με κάστανο)!


Ένα γλυκάκι μου με εντυπωσίασε ευχάριστα! Δεν περίμενα να βγει τόσο πετυχημένο! Πανεύκολο, δροσερό και κυρίως μέσα στο πνεύμα των εορτών!



Υλικά:για μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα

  • 350γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. τυρί mascarpone
  • 4 κρόκους από αυγά βιολογικά αν γίνεται
  • 1 κουτί κρέμα κάστανου ή 1 βάζο μαρμελάδα κάστανο( και τα 2 τα βρίσκετε εύκολα στα supermarkets)
  • 4-5 κάστανα μαρόν γλασέ για τη διακόσμηση
  • λίγο σιρόπι σοκολάτα ή καραμέλα αν θέλετε για τη διακόσμηση

Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν γιαούρτι. Βάλτε τη στην άκρη. Χτυπήστε τους κρόκους αυγών πολύ καλά μέχρι να αλλάξουν χρώμα και προσθέστε σταδιακά το mascarpone και τη μαρμελάδα κάστανο ή τη κρέμα κάστανο. Τέλος προσθέστε και τη χτυπημένη σε γιαούρτι κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ελαφρά. Τοποθετείστε σε μια μακρόστενη φόρμα διάφανη μεμβράνη και ρίξτε μέσα το μείγμα. Βάλτε το στη κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες και έτοιμο! Δεν χρειάζεται χτύπημα ενδιάμεσα, ούτε πρόκειται να κάνει κρυστάλλους! Σερβίρετε σε μακρόστενη πιατέλα, γαρνίρετε με λίγο σιρόπι και τα μαρόν γλασέ για διακόσμηση. Είναι τέλειο και πανεύκολο, η υφή δε του παγωτού είναι ονειρεμένη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου