Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Πάβλοβα με κάστανα


Ένα υπέροχο γλυκό για τις γιορτινές μέρες που έρχονται, με υπέροχη σαντιγί με άρωμα πορτοκάλι, μαρόν γλασέ, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και σοκολατένιο γλάσο.Είναι πολύ ξεχωριστό γλυκό με τέλεια γεύση και τόσο εύκολο να γίνει που δεν θα το πιστεύετε...

Υλικά:
  • 2 δίσκους έτοιμη μαρέγκα από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σας
  • 15 κάστανα μαρόν γλασέ αγορασμένα από το ζαχαροπλαστείο ή μεγάλο supermarket
  • 2 πακέτα μάντολες από το supermarket ή παστέλι με αμύγδαλα ή παστέλι με φιστίκι χοντροκομμένα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • λίγο λικέρ πορτοκάλι( αν δεν έχετε δεν πειράζει)
  • 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες( φακελάκι) που την έχετε λιώσει σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται
Ετοιμάζετε τη σαντιγί Χτυπάτε τη κρεμά γάλακτος(πολύ παγωμένη) μέχρι να γίνει πολύ πλούσια και να διογκωθεί. Ανακατεύετε το ξύσμα από το πορτοκάλι απαλά με τη σαντιγί και το λικέρ πορτοκάλι αν έχετε.
Σπάστε τον 1 δίσκο μαρέγκας σε κομμάτια και τα τοποθετείτε στο πάτο ενός μπολ. Ρίχνετε τη μισή πορτοκαλένια σαντιγί, διάσπαρτα τα μισά κάστανα, λίγους ξηρούς καρπούς και το μισό φακελάκι κουβερτούρας.
Συνεχίζετε με τον άλλο δίσκο μαρέγκας, σε κομμάτια κι αυτός, την υπόλοιπη σαντιγί, γαρνίρετε με τα υπόλοιπα μαρόν γλασέ, τους ξηρούς καρπούς και τέλος με την υπόλοιπη κουβερτούρα.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου