Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Σουφλέ με ψωμί του τοστ

Αυτό είναι το αγαπημένο μας σουφλέ-τοστ όπως το ονομάζουμε. Είναι αρκετά εύκολο να γίνει και μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε είδος τυριού σας έχει περισσέψει Είναι πάντως μοναδικό με καπνιστό τυρί Μετσόβου, του πάει τέλεια.

Υλικά:
  • 8-10 ψωμί του τοστ χωρίς κόρα κατά προτίμηση
  • βούτυρο ή μαργαρίνη περίπου 100γρ.
  • 300-400γρ. τυριά τριμμένα( εγώ βάζω μετσοβόνε αλλά και φέτα)
  • 6-7 φέτες σαλάμι μπύρας ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 5 αυγά

Αλείψετε καλά με βούτυρο ή μαργαρίνη το πάτο ενός μεγάλου πυρέξ. Τοποθετείτε όσες φέτες ψωμί του τοστ χωράνε αφού τις έχετε αλείψει και από τις δυο πλευρές με λίγο βούτυρο και αυτές. Βάζετε τη μισή ποσότητα από το τυρί που έχετε υπολογίσει και τα μισά αλλαντικά. Βάζετε άλλη μια στρώση βουτυρωμενες φετες τοστ, ξανά τυριά και τελειώνετε με τα αλλαντικά. Χτυπάτε λίγο τα αυγά μαζί με το γάλα και το περιχύνετε πάνω από το μείγμα.
Το αφήνετε να σταθεί για 20-25 λεπτά να απορροφήσει καλά το γάλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου