Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

spare ribs με bbq sauce


Μοναδικά χοιρινά παϊδάκια , μελωμένα,γλασαρισμένα, τραγανά και κυρίως πεντανόστιμα!



Υλικά:
1 1/2 κιλό χοιρινά παϊδάκια, θα τα ζητήσετε από το κρεοπώλη( λέγονται και κορτεζίνες)
1 κρεμμύδι λιωμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
7 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλιά ξύδι
2 κουταλιές ζάχαρη καστανή
3 κουταλιές ελαιόλαδο
5 κουταλιές soya sause(απο το supermarket)
1 κουταλιά worcestershire sause(απο το supermarket)
5-6 κουταλιές κέτσαπ
αλάτι όσο χρειαστεί (δοκιμάστε πρώτα)
πιπέρι
σκόνη τσίλι(όποιος αντέχει)



Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν ένα μείγμα. Αλείψτε τα spare ribs και αφήστε τα μαριναριστούν αρκετή ώρα. Εναλλακτικά, τα ετοιμάζετε από το βράδυ και τα ψήνετε την επόμενη μέρα. Αν σας περίσσεψε σάλτσα μην την πετάξετε.
Προθερμένετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε τα παϊδάκια για 45-50 λεπτά. Κατά διαστήματα περιχύνετε με τη σάλτσα που περίσσεψε. Προς το τέλος βάλτε τα λίγο στο grill.
Καλή σας όρεξη!

2 σχόλια: