Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Σφολατίνια

Καλή μας χρονιά! Με υγεία, χαρά και δημιουργία...
Μια πολύ εύκολη συνταγή για να ξεκινήσεις ο νέος χρόνος. Μπορείτε να τα κάνετε αλμυρά αλλά και γλυκά. Όπως και να τα κάνετε είναι υπέροχα!



Υλικά:
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας
1 ασπράδι αυγού

για αλμυρή γέμιση: για το ένα κομμάτι σφολιάτας

1) 1 κούπα τριμμένη γραβιέρα και μαυροκούκι(τέλειο...)

2) 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα και κύμινο( φανταστικό...)

3) 1 κούπα τυρί ρεγκάτο τριμμένο ή άλλο σκληρό τυρί και σουσάμι

4) πάπρικα γλυκιά

για γλυκιά γέμιση: για ένα κομμάτι σφολιάτας

1) 1 κούπα καστανή ζάχαρη, 2 κουταλιές κανέλα και 3-4 κουταλιές καρύδι ψιλοκομμένο

2) 1 κούπα μαρμελάδα της αρεσκείας σας



Αλείψτε πρώτα το ένα φύλλο σφολιάτας με το ασπράδι αυγού κατά το ήμισυ και πασπαλίστε με τη γέμιση που προτιμάτε. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε το ένα φύλλο με αλμυρή γέμιση και το άλλο φύλλο με γλυκιά γέμιση.
Στη συνέχεια διπλώστε τη ζύμη και κόψτε μακρόστενες λωρίδες πάχους 3-4 εκ. Στρίψτε τις και τοποθετείστε τις σε αβουτύρωτο ταψί, Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά ή έως να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!

2 σχόλια:

  1. Να συμπληρωσω αν δεν σε πειραζει στα γλυκα σφολιατινια υπεροχη γεμιση ειναι με κρεμα τυπου Γιωτης βανιλια,κανελα και σταφιδα.
    Υπεροχο μπλογκ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή