Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Μηλοπιτάκια εύκολα



Είναι μια από τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές για μηλοπιτάκια που έχω δοκιμάσει αφού δεν χρειάζεται να φτιάξετε φύλλο και γέμιση ξεχωριστά, αλλά ανακατεύετε τα υλικά όλα μαζί! Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 3 αυγά
  • 200γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 πακέτο φαριναπ
  • 4 μήλα
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

Λιώστε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα Αφήστε να κρυώσει λίγο. Στο μεταξύ καθαρίστε τα μήλα, κόψτε τα σε μικρά κομματάκια και περιχύστε με το λεμόνι. Ρίξτε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα μέσα στο μείγμα, στη συνέχεια το αλεύρι. Προσθέστε τη βανίλια και τα μήλα. Ανακατέψτε να ενσωματωθούν όλα μαζί.
Πάρτε κουταλιές από το μείγμα και βάλτε τις σε ταψί αφού πρώτα το βάλετε λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο και αφού κρυώσουν πασπαλίστε με την άχνη και τη κανέλα.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου