Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Μπουρεκάκια με πράσο και ανθότυρο!


Νόστιμα και εύκολα μπουρεκάκια, με τη γλύκα του πράσου και του ανθότυρου!

          Υλικά: (για περίπου 30 τεμάχια)
          
1 πακέτο φύλλο κρόυστας χοντρό φρέσκο ή κατεψυγμένο
3-4 πράσα, καθαρισμένα μόνο το άσπρο μέρος, κομμένα σε ροδέλες
500γρ. ανθότυρο Κρήτης κατά προτίμηση ή άλλο γλυκό τυρί( μανούρι, κατίκι,γλυκιά μυζήθρα)
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
λίγο λάδι


Σε λίγο λάδι σωτάρετε τα πράσα μέχρι να μαραθούν. Σε ένα μπολ, θρυμματίζετε τον ανθότυρο και προσθέστε το πράσο, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.
Κόβετε το φύλλο κρόυστας, όπως είναι ρολό σε στα τέσσερα. Παίρνετε ένα από τα 4 πλέον ρολάκια και το ανοίγετε σε λωρίδες. Κρατήστε τα υπόλοιπα σκεπασμένα για να μην σας ξεραθούν.
Σε κάθε λωρίδα, βάλτε με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση, κλείστε τα πλαϊνά και ρολάρετε. Με τον ίδιο τρόπο κάντε τα όλα. Σε αυτό το στάδιο αν θέλετε, φυλάξτε μερικά στην κατάψυξη(μόνο αν είναι φρέσκο το φύλλο σας).
Τηγανίστε τα μπουρεκάκια σε ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για λίγα λεπτά ή αλείψτε τα με λάδι και ψήστε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!

2 σχόλια:

  1. Kαλησπέρα! Πολύ ορεκτικά τα πιτάκια σου! Τελευταία έχω πάθει μία εξάρτηση από τα πιτάκια πάσης φύσεως, αλλά συνήθως τα φτιάχνουν άλλοι..θα δοκιμάσω να φτιάξω κι εγώ..
    ΥΓ Το "κουζινάτσι" αν και είναι κρητική λέξη μου θυμίζει αγαπημένη ντοπιολαλιά της νότιας Εύβοιας και πολύ μ'αρέσει όποτε το επισκέπτομαι...(έτσι το λένε και εκεί...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Loulou, κι εγώ έχω τρέλλα με καθε είδους πιτάκι, οτιδήποτε έχει ζύμη θα έλεγα! Δεν το ήξερα ότι η λέξη αυτή υπάρχει και σε άλλο μέρος εκτός Κρήτης. Είδες τι μαθαίνει κανείς από ένα blog? Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή