Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Γιουβαρλάκια

Χειμωνιάτικο φαγητό,αφού ο χειμώνας δεν λέει να μας εγκαταλείψει... Νόστιμο και εύκολο!


Υλικά:για μια μεγάλη κατσαρόλα

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κούπα και λίγο παραπάνω ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
νεράκι όσο χρειάζεται


για το αβγολέμονο:
2 αυγά (ή 1 αυγό και 1 ασπράδι)
χυμό 1 λεμονιού ή και περισσότερο


Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνετε πολύ καλά. Ρίχνετε στο μείγμα και λίγο νεράκι για να μαλακώσει. Βάζετε στη κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και το αφήνετε να βράσει. Πλάθετε μπαλάκια μικρά, σε μέγεθος μικρού καρυδιού και τα ρίχνετε στη κατσαρόλα. Αν χρειάζεται νερό προσθέστε ανάλογα. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέστε νερό όταν χρειάζεται.
Όταν είναι έτοιμο απομακρύνετε τη κατσαρόλα από το μάτι, αφήστε να κρυώσει ελαφρά και ετοιμάστε το αβγολέμονο. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπήστε το ασπράδια πολύ καλά. Προσθέστε τους κρόκους και συνεχίστε το χτύπημα. Προσθέστε ζουμί από τη κατσαρόλα για να ομογενοποιηθεί και ρίξτε το αβγολέμονο στη κατσαρόλα. Μην ανακατέψτε με κουτάλα απλά κουνήστε δεξιά-αριστερά τη κατσαρόλα.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου