Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Πρασόπιτα

Φοβερή πιτούλα, με τη γλύκα του πράσου!




Υλικά:
1 πακέτο ζύμη κουρού( ή ακόμη καλύτερα 1 δόση σπιτικό φύλλο)
1 κιλό πράσα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 αυγά
300γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγο μαυροκούκι
1 αυγό για άλειμμα

Πλένετε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καθαρίζετε, αφαιρείτε το περισσότερο πράσινο μέρος, και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα πράσα μαζί με τα κρεμμύδια , φρέσκα και ξερό και ανακατέψτε καλά.
Αφήστε να κατεβάσουν τα υγρά τους, να μαραθούν καλά και ρίξτε και τον άνηθο.
Κατεβάστε από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσει ελαφρά και ρίξτε τα αυγά αφού τα ανακατέψετε ελαφρά. Ρίξτε τη φέτα και αλατοπιπερώστε.
Στρώστε στο πάτο ενός ταψιού ή πυρέξ το ένα φύλλο κουρού αφού βουτυρώσετε ελαφρά, ρίξτε τη γέμιση και απλώστε από πάνω το δεύτερο φύλλο. Αλείψτε με το αυγό, πασπαλίστε με το μαυροκούκι και ψήστε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας όρεξη!




για το σπιτικό φύλλο:
750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτηράκι τιυ κρασιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
1 και μισό ποτήρι(περίπου) νερού χλιαρό νερό
1 κουταλάκι αλάτι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νερό.
Προσθέτουμε χλιαρό νερό τόσο όσο μέχρι να έχουμε μια ζυμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Ανοίγουμε το φύλλο με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου