Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

γαλατόπιτα super!

Σαν μπουγάτσα ξεσκέπαστη με κρέμα από γαλακτομπούρεκο! Κι όμως όλα αυτά μαζί! Ελαφριά γλυκιά πιτούλα που γίνεται γρήγορα!



Υλικά:
4-5 φύλλα κρούστας
1 λίτρο γάλα ή 750γρ. γάλα και 300γρ. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
3/4 κούπας ζάχαρη ή και παραπάνω αν θέλετε πιο γλυκιά τη κρέμα
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
4 αυγά

βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο για τα φύλλα
λίγη ζάχαρη
λίγη κανέλα
άχνη για πασπάλισμα



Ετοιμάστε τη κρέμα. Βάλτε σε κατσαρόλα το γάλα κρύο, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και ανακατέψτε καλά σε σιγανή φωτιά. Στο μεταξύ χτυπήστε τα ασπράδια χωριστά από τους κρόκους να γίνουν μαρέγκα και στο τέλος ρίξτε και τους κρόκους μέσα στη μαρέγκα. Ενσωματώστε το μείγμα των αυγών στο μείγμα με το γάλα και ανακετέψτε ζωηρά μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα. Ρίξτε και το βούτυρο να λιώσει.Αποσύρετε από τη φωτιά .
Σε βουτυρωμένο ταψί απλώστε ένα φύλλο κρόύστας. Βουτυρώστε καλά και πασπαλίστε με ζάχαρη και κανέλα Επαναλάβετε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα ,βούτυρο, ζάχαρη και κανέλα κάθε φορά. Ρίξτε τη κρέμα πάνω στα φύλλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
'Όταν κρυώσει πασπαλίστε με άχνη η και κανέλα. Καλή όρεξη!

2 σχόλια:

  1. Καλώς σε βρήκα!!!
    Μούρλια φαίνεται η γαλατόπιτα, γεια στα χεράκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ painter! Καλωσόρισες στο κουζινάτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή