Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Λεμονάδα σπιτική


Δροσερή, λαχταριστή και υγιεινή. Φτιάξτε τη, διατηρείται όλο το χρόνο στο ψυγείο.


Υλικά:
500γρ. χυμό λεμονιού
500γρ. ζάχαρη
2οοml. νερό


Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη χωρίς να το βράσουμε. Το αφήνετε να κρυώσει και ανακατεύετε καλά με το χυμό λεμονιού.
Τη βάζετε σε αποστειρωμένο μπουκάλι και διατηρείτε στο ψυγείο. Όταν θέλετε να σερβίρετε, βάζετε στο 1/3 του ποτηριού λεμονάδα, παγάκια και τα 2/3 τα γεμίζετε με νερό ή με σόδα(γίνεται τέλειο).
Απολαύστε τη!

6 σχόλια:

  1. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καιρό έψαχνα την συγκεκριμένη συνταγή!! Θα γινει άυριο κιόλας! Σε φιλώ πολύ! Και καλώς σε βρήκα φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπω την λεμοναδα και η σπιτικη ειναι η καλυτερη!
    Καλως σε βρηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γνωρίζετε αν με τον ίδιο τρόπο μπορεί να γίνει και πορτοκαλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, δεν το έχω δοκιμάσει με πορτοκάλια. Δεν νομίζω να μην γίνει καλή, αλλά καλύτερα να μειώσετε τη ζάχαρη κάτα το 1/3 ή και περισσότερο γιατί φαντάζομαι θα βγεί πολύ γλυκιά.

      Διαγραφή