Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ρυζόγαλο παραδοσιακό

Τώρα τελευταία έχω θυμηθεί αυτό το απλό γλυκάκι και το έχω καταευχαριστηθεί. Αν και είμαι φανατική της σοκολάτας, το ρυζόγαλο αποτελεί μια ικανοποιητική λύση στην ερώτηση "κανένα γλυκό έχουμε?"


Υλικά: για 6 μπολάκια

6 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ ή νυχάκι
1 φλιτζάνι νερό
6 φλιτζάνια γάλα φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές στης σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια ή κορν φλάουρ + 2 βανίλιες
κανέλα


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το ρύζι να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι το ρύζι να πιει όλο το νερό. Αφαιρούμε από τα 6 φλιτζάνια γάλα 1/2 φλιτζάνι και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Σε χαμηλή θερμοκρασία το αφήνουμε να βράσει 9 με10 λεπτά. Στο 1/2 φλιτζάνι γάλα κρύο που έχουμε κρατήσει διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου ή το κορνφλάουρ με τις βανίλιες και στη συνέχεια το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μην περιμένετε να πήξει πολύ τώρα αλλά μετά μόλις μπει στο ψυγείο. Το μοιράζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με τη κανέλα αμέσως για να μη κάνει κρούστα. Μόλις κρυώσουν λίγο τα βάζουμε στο ψυγείο.


tip: μπορεί να γίνει νηστίσιμο, αν χρησιμοποιήσετε γάλα σόγιας ή γάλα καρύδας αλλά μην βάλετε καθόλου ζάχαρη

2 σχόλια:

  1. Οι συνταγές σου είναι ΄΄λογικές΄΄ ......το λεω, γιατί συνήθως ότι διαβάζουμε από συνταγες δεν εχει το αποτέλεσμα που θελουμε :) .....τυχαία σε βρηκα-έψαχνα για ''κορδονάτα τσουρεκια''- και μου άρεσε η συνταγή σου (αν ειμαι καλά θα την κάνω) ......ξερεις, όταν διαβάζω μια συνταγη , την ''αισθάνομαι'' και μπορω να καταλαβω αν είναι επιτυχης ή όχι....πριν ακομη την φτιαξω....και επειδη μου αρεσε αυτη με τα τσουρεκια, ειδα και άλλη , και αλλη (περιττο να σου πω ,ότι και να διαβασα μεχρι στιγμης μου αρεσε....απο τα μπιφτέκια γαλοπουλας μεχρι την μερεντα)......χαχα και κατεληξα μεχρι εδω , στο ριζόγαλο.....αμα σου πω σημερα το πρωι εφτιαξα , ακριβως με τον ίδιο τρόπο...απλά στα υλικά παω με το ματι πολλες φορες..... :) σ'ευχαριστω , μου έφτιαξες την ''κουζινο''μέρα μου!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Christina, σ'ευχαριστώ τόσο πολύ για τα τόσο καλά σου λόγια! Ξέρεις, αυτή είναι η μέγιστη ικανοποίηση μου. Να μπορεί όποιος διαβάζει αυτό το blog, να καταλαβαίνει τι γράφω χωρίς να χρειάζεται να φαντάζεται πως θα του βγει η συνταγή... ΄Έτσι όπως λες ότι "αισθάνθηκες" τη συνταγή για τα τσουρέκια, ακριβώς έτσι ένιωσα κι εγώ όταν τη διάβαζα πρώτη φορα στο hungry.gr που δυστυχώς δεν υπάρχει πια... Κατάλαβα από τη πρώτη στιγμή οτι η συνταγή είχε αυτό το "κάτι". Κι αυτό ήθελα να το μοιρατώ μαζί σας.
    Καλό κουζινοΠάσχα να έχουμε όλοι με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή