Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

σοκολατάκια με καρύδα

Η προετοιμασία τους γίνεται μόνο σε λίγα λεπτά, σε άλλα τόσα τρώγονται κιόλας! Η γεύση τους είναι πολύ κοντά στη σοκολάτα bounty. Φτιάξτε τα είναι πολύ εύκολα και απλά.


Υλικά:
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2 πακέτα ινδική καρύδα (περίπου 400 γρ.)
  • 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με όσο γίνεται περισσότερη περιεκτικότητα σε κακάο(για να είναι πιο πικρή)
  • λίγη καρύδα για τη διακόσμηση
Βάζετε στο multi τη καρύδα και την πολτοποιείτε ελαφρά, προσωπικά μου αρέσει να μην έχει πολλά τρίμματα της καρύδας αλλά μπορείτε να το παραλείψετε. Ανακατεύετε τη καρύδα με το ζαχαρούχο γάλα και πλάθετε μικρά μπαλάκια. Λιώνετε τη κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων με ελάχιστο νερό ή σε μπαιν μαρί. Βουτάτε κάθε μπαλάκι στη λιωμένη κουβερτούρα και με ένα ξυλάκι από σουβλάκι ή οδοντογλυφίδα τα τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν. Αν θέλετε ρίχνετε και τη τριμμένη καρύδα για διακόσμηση. Έτοιμα!

2 σχόλια:

  1. Darling φαίνονται τέλεια! Πόσα σοκολατάκια βγαίνουν μ'αυτες τις αναλογίες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω να τα κάνω πολύ καιρό και δεν θυμάμαι! Πάντως βγαίνουν αρκετά. φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή