Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Καλό καλοκαίρι με μια πανεύκολη τουρτίτσα παγωτό!!


Τούρτα παγωτό από τα χεράκια σας! Μην σας φοβίζει, γίνεται με υλικά από ένα mini market!


Yλικά:

1  φακελάκι  γιώτης super mousse γεύση βανίλια ή σοκολάτα
1 ποτήρι μικρό (250ml) γάλα φρέσκο
1 ζαχαρούχο γαλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
σοκολάτα της επιλογής σας για τη διακόσμηση (2 συσκευασίες)
mms ή smarties ή οτιδήποτε άλλο για τη διακόσμηση



Τοποθετείτε τη ζαχαρούχο και το  εβαπορέ στη κατάψυξη για 2 ώρες. Χτυπήστε στο κάδο του μίξερ τη super mousse με το φρέσκο γάλα που αναφέρω και όχι με τη ποσότητα που αναγράφει η συσκευασία μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε το παγωμένο ζαχαρούχο και χτυπάτε για 3-4 λεπτά. Τέλος προσθέστε και το παγωμένο εβαπορέ και χτυπήστε πάλι μέχρι ν'αφρατέψει το μείγμα.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα στρογγυλό τσέρκι που ανοίγει από το πλάι και καταψύξτε τη τούρτα μέχρι να τη σερβίρετε.
Βγάλτε τη τούρτα από τη κατάψυξη, αφήστε τη για 2-3 λεπτά να ξεπαγώσει και κόψτε τη σοκολάτα όπως τη φωτογραφία. Από πάνω βάλτε τα μπαλάκια ή οτιδήποτε άλλο προτιμάτε. Στολίστε με τη κορδέλα και είστε έτοιμοι!!!


Καλό καλοκαίρι και καλά μαγειρέματα!