

Υλικά για τη ζύμη:
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα ή στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί να γίνει ένα μείγμα. Τοποθετούμε σε ζεστό μέρος ή στο φούρνο στους 40 βαθμούς για 1 με 2 ώρες να φουσκώσει αρκετά. Αν δεν φουσκώσει αρκετά μην κάνετε τον κόπο να συνεχίσετε γιατί η μαγιά δεν ενεργοποιήθηκε και το αποτέλεσμα θα σας απογοητεύσει.
Πλάθουμε με τα χέρια μας μπαλάκια στρογγυλά ( αν κολλάει η ζύμη αλευρώνετε πρώτα τα χέρια μας πριν κάνουμε μπαλάκι) και αφήνουμε σε μια λαδόκολλα να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι( καλύτερα ηλιέλαιο) για ελάχιστα λεπτά και από τις 2 μεριές σε μέτρια θερμοκρασία.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη ή για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα τα γεμίζουμε με πραλίνα φουντουκιού. Λιώνουμε για λίγο τη πραλίνα στα μικροκύματα και τρυπάμε τα donuts με μια μεγάλη σύριγγα (χωρίς τη βελόνα) ή με ένα λεπτό κορνέ ζαχαροπλαστικής γεμισμένο με τη ρευστή πραλίνα. Προσωπικά το κάνω με τη σύριγγα και πετυχαίνει πάντα.
(μια εικονα χιλιες λεξεις!!!!)
ΑπάντησηΔιαγραφή