
Αφράτη και λαχταριστή, με έτοιμο ζυμαράκι που θυμίζει ζυμάρι μαμάς και υλικά της αρεσκείας σας. Είναι ότι καλύτερο αν σας προκύψει παρέα και δεν θέλετε να παραγγείλετε απέξω.
Υλικά:
- 1 πακέτο ζύμη με προζύμι του Κανάκη σε θερμοκρασία δωματίου (ξεπαγωμένο δηλαδή)
- ketchup (εγώ προτιμώ hellman's)
- λίγο σιμιγδάλι (αν έχετε)
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
- 10 φέτες ζαμπόν
- 5-6 φέτες μπέικον χοντροκομμένο
- 250 γρ μοτσαρέλα τριμμένη (μπλοκ όχι μπαλάκι)
- 250 γρ gouda ή edam τριμμένο
- λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη
Οδηγίες:
Βάζουμε στο ταψί (το μεγάλο του φούρνου) λίγο λαδάκι και πασπαλίζουμε με ελάχιστο σιμιγδάλι( γίνεται πολύ τραγανή η υφή του ζυμαριού) και στρώνουμε το φύλλο. Αλείφουμε με μπόλικη ketchup, λίγο πιπέρι,ι ρίγανη, βάζουμε τη μια πιπεριά και τις φέτες ζαμπόν.

Μετ'α ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, πρώτα το gouda ή edam και μετά τη μοτσαρέλα, γιατί λιώνει υπέροχα, μαστιχωτά. Τελευταία βάζουμε το μπέικον και τη πιπεριά για να ξεροψηθούν.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 -35 λεπτά και τρώμε αμέσως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου