
Νομίζω ότι αν τα δοκιμάσετε θα τα φτιάχνετε συνέχεια! Ειδικά το ψωμί. Προσωπικά μου είναι πιο εύκολο να το φτιάξω από το να βγω έξω να το αγοράσω!Δεν θα το πιστεύετε ότι θα έχετε φτιάξει τόσο τέλειο ψωμί! Και χωρίς ζύμωμα! Και η μερέντα απολαυστική... Μπορείτε να παραλείψετε το φουντούκι και θα έχετε κρέμα σοκολάτας θεϊκή...
Υλικά για τη μερέντα:
Υλικά για το ψωμί των 5 λεπτών: για μια φραντζόλα μέτρια
- ένα πακέτο αλεύρι φαριναπ των 500γρ
- ένα κουτάκι μπύρα (330ml)
- 1 και μισό κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- λίγο λαδάκι
- σουσάμι προαιρετικά
Λαδώνετε τα χέρια σας, παίρνετε το μείγμα και το βάζετε σε λαδωμένο ταψί ή σε φόρμα μακρόστενη. Στο ταψί του δίνετε το σχήμα που θέλετε, καρβελάκι ή μακρόστενο και του κάνετε 2 χαρακιές με τι μαχαίρι για να αποκτήσει πιο πολύ κόρα με το ψήσιμο. Τέλος πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σας προτείνω να κάνετε διπλή και τριπλή ποσότητα γιατί για αρκετές μέρες παραμένει φρέσκο και μαλακό.
Καλώς σε βρήκα καταρχήν....να σου πω ότι σήμερα εφτιαξα και τις 2 συνταγες...και τι να πω ...τέ-λει-ες...ειδικά η μερέντα ...καταπληκτική!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή..για κάποιο λόγο δεν βλέπω τους αναγνώστες σου (..λέει ότι υπάρχει πρόβλημα) έτσι δεν μπορω να σε παρακολουθω...ελπίζω να διωρθωθεί σύντομα...
ευχαριστώ
φιλιά!!
Καλωσόρισες Ράνια! Χαίρομαι που σου άρεσαν οι συνταγές. Είναι οι αγαπημένες μου. Όντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις ρυθμίσεις αλλά θα φροντίσω να το διορθώσω το συντομότερο.
Διαγραφή