Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας λάδι
2 κούπες μαύρες ελιές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ξερή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κούπες νερό χλιαρό
2 κουταλάκια κόλιανδρο
2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφήστε να αφρίσει για μερικά λεπτά.
Σε μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Ρίχνετε και τη διαλυμένη μαγιά.
Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει προσθέστε λίγο αλεύρι.
Αφήστε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα και παραπάνω.
Πλάθετε σε ότι σχήμα θέλετε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!
Μ αρεσει πολυ το ελιοψωμο και το δικο μου μ εκανε να το ζηλεψω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα!
Καλημέρα Ελπινίκη, να τα δοκιμάσεις είναι πολύ ωραία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται υπέροχα και είμαι σίγουρη ότι θα είναι όπως άλλωστε όλα στο blog σου. Λέω να τα φτιάξω και να τα κάνω όπως στη φωτό(σε μέγεθος κουλούρι Θεσσαλονίκης) Πόσα κομμάτια να υπολογίζω περίπου?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ.Μess, 1 κιλό αλεύρι βγάζει σίγουρα 20 τεμάχια και παραπάνω. Της φωτογραφίας είναι λίγο μεγαλύτερα από κουλούρι Θεσσαλονίκης.
ΑπάντησηΔιαγραφή