
Λαχταριστά αφράτα κρουασανάκια βουτύρου που μπορείτε να γεμίσετε με μαρμελάδα, νουτέλα, αλλά και αλμυρή γέμιση ζαμπόν-τυρί ,κιμά κλπ.
Υλικά: (για περίπου 40 κρουασανάκια)
1 κύβο νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
1 κούπα γάλα χλιαρό
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά αλάτι
3 κουταλιές σπορέλαιο
2 αυγά
4 κούπες αλεύρι για τσουρέκια ή για όλες τις χρήσεις(μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο)
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη soft παγωμένη
Αρχικά, διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη να φουσκώσει για 10 λεπτά.
Στο κάδο του μίξερ βάλτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το βούτυρο και χτυπήστε με το γάντζο αν έχετε, για 5 λεπτά. Η ζύμη μπορεί να κολλάει στα χέρια λιγάκι, αλλά δεν πειράζει. Αν κολλάει πολύ ρίξτε λίγο ακόμη αλεύρι. Βγάλτε τη ζύμη από το κάδο, ανοίξτε σε παραλληλόγραμμο φύλλο και ρίξτε το βούτυρο σε κομματάκια. Κάντε διπλώματα στη ζύμη, μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο. Αφήστε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο και ανοίξτε το ζυμάρι σε κύκλους με διάμετρο 30-35 πόντους. Με το μαχαίρι κόψτε σε τρίγωνα όπως παρακάτω




καλή επιτυχία!
τα εφτιαξα και γιναν ΤΕΛΕΙΑ!Πήραμε ολοι για κολατσιο!Μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΑ ΗΤΑΝ Κ ΓΙΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ.ΕΓΙΝΑΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα δοκιμάσω σίγουρα! Μου έδωσες ιδέα!Ίσως και για πίτσα...
Διαγραφήποσα γραμαρια ειναι περιπου ενας κυβος νωπη μαγια;;; και σε ποσο ζεστο νερο τη διαλυουμε;;;
ΑπάντησηΔιαγραφή