Υλικά για τα σου:
- 125γρ. γάλα
- 125γρ. νερό
- 110 γρ. βούτυρο
- 3 γρ. αλάτι
- 5 γρ. ζάχαρη
- 140 γρ. αλεύρι
- 4 αυγά
Υλικά για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής (κρέμα πατισερί) :
- 350γρ. γάλα
- 150γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 80γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 3 κρόκοι αυγών
- 40γρ. κορν φλαουρ
- 1 βανίλια
Ανακατέψτε τα αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ με λίγο γάλα. Το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη κρέμα γάλακτος το βάζετε να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύετε μέχρι να κοχλάσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
Υλικά για τη βελούδινη κρέμα σοκολάτας:
- 3 κούπες γάλα σοκολατούχο ή απλό
- 4 κουταλιές κορν φλάουρ
- 1/2 κόυπα ζ'αχαρη
- 3 αυγά
- 250γρ. κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη
- 2 κουταλιές grand marnier
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές γλυκόζη
- 1 βανίλια
Και τώρα η συναρμολόγηση.
Τρυπήστε λίγο τα σου με ένα μαχαιράκι και βάλτε μέσα με ένα κουταλάκι κρέμα πατισέρι. Βάλτε τα σουδάκια σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και περιχύσετε με τη κρέμα σοκολάτας. Εναλλάξ βάλτε σουδάκια και κρέμα σοκολάτας ξανά. Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου