Υλικά:
για 16 μπιφτέκια
1 κιλό κιμά από στήθος γαλοπούλας ή άλλο κιμά της αρεσκείας σας
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο σε νερό
ή
4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
1 ντομάτα ώριμη τριμμένη κι αυτή στο τρίφτη
1 αυγό
2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή ξερό
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ (ναι, ναι κάνει τη διαφορά)
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
αλάτι
πιπέρι
ελάχιστο κύμινο
Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα βάζετε όλα τα υλικά μαζί. Προσοχή, το μουσκεμένο ψωμί δεν το στίβετε πολύ, να μείνει με αρκετό νεράκι. Ζυμώστε τον κιμά για 5' και βάλτε τον για 1 ή και παραπάνω ώρες στο ψυγείο να δέσουν τα μυρωδικά μεταξύ τους.

Πλάστε μπιφτεκάκια μέτριου μεγέθους και ψήστε τα στη σχάρα, στο grill με λίγο λαδάκι ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Δεν χρειάζονται πολύ ώρα ψήσιμο για να παραμείνουν ζουμερά. Δοκιμάστε τα, είναι εγγυημένα πολύ νόστιμα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου