Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

hot dog

Λουκανικούμπα, κρεμμυδάκι ωμό και φυσικά σως για να γλιστράει!


Υλικά:για 10 hot dog

10 λουκάνικα Φρανκφούρτης
10 ψωμάκια για hot dog
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
πίκλες(προαιρετικά)
κέτσαπ
μουστάρδα
μαγιονέζα


Σε κατσαρόλα βάζετε νερό αρκετό και αφήστε το να βράσει. Μόλις βράσει ρίξτε μέσα τα λουκάνικα, κλείστε το καπάκι και το μάτι της κουζίνας. Αφήστε τα 2 λεπτά. Ανοίξτε τα ψωμάκια με μαχαίρι, βάλτε μέσα ένα λουκάνικο καυτό από τη κατσαρόλα και ότι υλικό επιθυμείτε.
Καλή σας όρεξη!

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Πρασόπιτα

Φοβερή πιτούλα, με τη γλύκα του πράσου!




Υλικά:
1 πακέτο ζύμη κουρού( ή ακόμη καλύτερα 1 δόση σπιτικό φύλλο)
1 κιλό πράσα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 αυγά
300γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγο μαυροκούκι
1 αυγό για άλειμμα

Πλένετε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καθαρίζετε, αφαιρείτε το περισσότερο πράσινο μέρος, και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα πράσα μαζί με τα κρεμμύδια , φρέσκα και ξερό και ανακατέψτε καλά.
Αφήστε να κατεβάσουν τα υγρά τους, να μαραθούν καλά και ρίξτε και τον άνηθο.
Κατεβάστε από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσει ελαφρά και ρίξτε τα αυγά αφού τα ανακατέψετε ελαφρά. Ρίξτε τη φέτα και αλατοπιπερώστε.
Στρώστε στο πάτο ενός ταψιού ή πυρέξ το ένα φύλλο κουρού αφού βουτυρώσετε ελαφρά, ρίξτε τη γέμιση και απλώστε από πάνω το δεύτερο φύλλο. Αλείψτε με το αυγό, πασπαλίστε με το μαυροκούκι και ψήστε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας όρεξη!




για το σπιτικό φύλλο:
750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτηράκι τιυ κρασιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
1 και μισό ποτήρι(περίπου) νερού χλιαρό νερό
1 κουταλάκι αλάτι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νερό.
Προσθέτουμε χλιαρό νερό τόσο όσο μέχρι να έχουμε μια ζυμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Ανοίγουμε το φύλλο με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.



Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Ελιόψωμο του σχολείου (μας)

Υπέροχα ελιοψωμάκια, αφράτα και κυρίως πανεύκολα. Τόσο εύκολα που τα έφτιαξαν οι κόρες μου στο σχολείο!


Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας λάδι
2 κούπες μαύρες ελιές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ξερή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κούπες νερό χλιαρό
2 κουταλάκια κόλιανδρο
2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο

Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφήστε να αφρίσει για μερικά λεπτά.
Σε μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Ρίχνετε και τη διαλυμένη μαγιά.
Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει προσθέστε λίγο αλεύρι.
Αφήστε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα και παραπάνω.
Πλάθετε σε ότι σχήμα θέλετε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!